”Ryssland gläds åt ett USA i kaos”

Ryssland och president Vladimir Putin kan ha mycket att vinna på en seger för Donald Trump i USA:s presidentval, enligt statsvetaren Ian Higham.
Ryssland och president Vladimir Putin kan ha mycket att vinna på en seger för Donald Trump i USA:s presidentval, enligt statsvetaren Ian Higham. Foto: Alexei Druzhinin/AP

Rysk påverkan på USA-valet kan vara större än för fyra år sedan – med målet att få Trump omvald. Frågan om valpåverkan har blivit högaktuell i valets slutspurt sedan Facebook och Twitter hindrat användare att dela en artikel om Joe Bidens son.

Jan Majlard, Tomas Lundin
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Diskussionen om påverkansprocesser inför valet den 3 november eskalerade i förra veckan när Twitter och Facebook stoppade spridning på sina plattformar av en artikel i New York Post.

Den Rupert Murdoch-kontrollerade tabloiden publicerade hackade uppgifter, fotografier och mejl som skulle visa att Joe Bidens son Hunter Biden 2015 försökt utnyttja faderns ställning som dåvarande vice president för att ägna sig åt diverse ljusskygga affärer i Ukraina.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons