Britter rasar över mat till barn: ”Hjärtlös regering”

Protester mittemot Downing Street mot att fattiga skolbarn inte får tillräckligt med mat när skolornas matsalar är stängda.
Protester mittemot Downing Street mot att fattiga skolbarn inte får tillräckligt med mat när skolornas matsalar är stängda. Foto: Rob Pinney/TT

En tomat, en bit morot, vitt bröd och några kex. Bilderna sprids snabbt på sociala medier i Storbritannien. Maten har delats ut till landets allra fattigaste barn under nedstängningen och britterna är chockade.

Publicerad
Twitter Roadside Mum
Foto: Twitter Roadside Mum
Marcus Rashford i Manchester United har reagerat starkt.

Marcus Rashford i Manchester United har reagerat starkt.

Foto: Phil Oldham/TT
Majoriteten av de brittiska skoleleverna får återigen distansundervisning.

Majoriteten av de brittiska skoleleverna får återigen distansundervisning.

Foto: Martin Rickett/AP
Annons

LONDON Det börjar då Twitter-användaren Roadside Mum delar en bild av matpaketet hon fått av staten. Hon har en funktionsnedsättning och hennes barn har därför rätt att få gratis skolmat. Skolorna har stängt på grund av den kraftiga smittspridningen av coronaviruset och regeringen skickar hem matpaket i stället.

I hennes paket finns en limpa vitt bröd, en burk bönor, två morötter, tre äpplen, en tomat, två potatisar, en liten påse pasta, två bananer, några ostskivor, två chokladstänger och tre små yoghurtburkar. Det ska motsvara en matkupong på 30 pund och räcka i tio dagar. Bilden sprids snabbt på sociala medier. Andra användare räknar ut att varorna kostat drygt 5 pund.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons