”Kraftfull kultur kräver koll på siffrorna”

Lennart Jähkel och Maja Rung i ”Kärlek och politik”. Uppsättningen, i regi av Staffan Valdemar Holm, hade premiär i februari på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen. Den fick mycket goda recensioner men publiken svek.
Lennart Jähkel och Maja Rung i ”Kärlek och politik”. Uppsättningen, i regi av Staffan Valdemar Holm, hade premiär i februari på Kulturhuset Stadsteaterns stora scen. Den fick mycket goda recensioner men publiken svek. Foto: Petra Hellberg

DEBATT Stor publik betyder helt enkelt mer teater för stockholmarna, och fler jobb för skådespelare och andra kulturarbetare. Det skriver Rasmus Jonlund, kulturpolitisk talesperson för Liberalerna i Stockholm, i ett svar på Lars Rings krönika om att scenkonst inte enbart kan mätas i siffror.

Publicerad
Annons

Hela syftet med ett Kulturhus och en Stadsteater är kulturpolitiskt. Teater och konst som behövs, som ställer viktiga frågor, ger nya och annorlunda perspektiv. Och teater och konst som behöver nå ut till många människor.

Kulturhuset Stadsteatern har nått framgång med bredd och spets. Nu oroas vi liberaler över att publiken faller (-23 procent på Stora scenen), biljettintäkterna minskar (-11 miljoner kronor) och finansieringen av viktig kultur därmed försvagas.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons