”Passiv näringspolitik kostar Sverige jobb”

Den amerikanska filmen ”Midsommar” handlar om svenskt midsommarfirande men är inspelad i Ungern. En produktionsrabatt bör införas i Sverige för att få hit fler inspelningar, skriver debattörerna.
Den amerikanska filmen ”Midsommar” handlar om svenskt midsommarfirande men är inspelad i Ungern. En produktionsrabatt bör införas i Sverige för att få hit fler inspelningar, skriver debattörerna. Foto: Merie Weismiller Wallace

En produktionsrabatt för film- och tv-inspelningar i Sverige skulle medföra ökade skatteintäkter och andra samhällsekonomiska vinster som överstiger kostnaderna med råge. Det skriver företrädare för film- och tv-industrin.

Publicerad
Annons

För exakt tio år sedan presenterade regeringen en särskild handlingsplan för Sveriges kreativa näringar, med syfte att skapa förutsättningar för företagare inom branscher som dataspel, mode, film och tv att utveckla sina affärsidéer och företag. ”Kultur, konstnärligt skapande och design är viktiga verktyg för landets tillväxt och konkurrenskraft.” sa den dåvarande centerpartistiska näringsministern Maud Olofsson.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons