De gör upp om sista platsen – än finns chans att rösta

Jonas Nordlander och Ann Grevelius i jurysammanträdet.
Jonas Nordlander och Ann Grevelius i jurysammanträdet. Foto: Tomas Oneborg

Juridiska tjänster i mobilen, pant för alla förpackningar och reglar som ersätter plåt med papper. Det är några av idéerna som nu kan ta den sista finalplatsen i tävlingen Framtidens entreprenör.

Henning Eklund
Uppdaterad
Publicerad
Annons
Läs om kandidaterna och rösta här!svd.se

Snart är det dags för final i Framtidens entreprenör. Sedan tävlingen startade har de främsta entreprenörerna och bolagen valts ut av en namnkunnig jury, som nu skickat fyra företag till finalen. Men det finns fortfarande en plats kvar att tävla om – vem som tar den avgörs av SvD:s läsare.

Topp tre i omröstningen när detta skrivs är Lawly, en app som ska göra juridiken mer tillgänglig, och PantaPå, som gör det möjligt att lämna in alla typer av förpackningar vid vanliga återvinningsstationer och få betalt, samt Woodtube, som utvecklar reglar av pappersmassa som kan ersätta de plåtreglar som ofta används till innerväggar i dag.

Efter reklamen visas:
Framtidens entreprenör 2019

Man kan rösta varje dag och omröstningen stängs fredagen den 15 november, och det bolag som då fått flest röster är då klart för finalen. Där tävlar det tillsammans med de fyra bolag som juryn redan valt ut:

  • Beescanning, som räddar bin från parasiter med AI.
  • Stardots, som utvecklat en digital behandlingsplattform för Parkinsons sjukdom.
  • Trustrace, som hjälper modeföretag få transparenta produktionskedjor.
  • Uniquesec, som förbättrar tester av självkörande bilar.

Finalen äger rum i Stockholm den 21 november, och vinnaren får förutom äran också ett rådgivningspaket från Carnegie. Tävlingen arrangeras av Carnegie och SvD Näringsliv.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons