ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

V: Regeringen måste tala klarspråk om Turkiet

Med Margot Wallström var vi många som hoppades att engagemanget för demokrati och mänskliga rättigheter i Turkiet skulle prioriteras. När Wallström i augusti tog emot kurden och ledaren för HDP, Selahattin Demirtaş, stärktes dessa förhoppningar, skriver Hans Linde.
Med Margot Wallström var vi många som hoppades att engagemanget för demokrati och mänskliga rättigheter i Turkiet skulle prioriteras. När Wallström i augusti tog emot kurden och ledaren för HDP, Selahattin Demirtaş, stärktes dessa förhoppningar, skriver Hans Linde. Foto: Bertil ­Ericson/TT

Nu behöver Margot Wallström och rege­ringen göra sitt val. Ska Sverige vara en kraft för demokrati och mänskliga rättigheter i Turkiet och tala klarspråk om de övergrepp som dagligen begås? Eller ska vi understödja Turkiets övergrepp? Det skriver Hans Linde, utrikespolitisk talesperson (V).

Publicerad

Redan i sina första uttalanden som utrikes­minister utlovade Margot Wallström att hon skulle föra en femi­nistisk utrikespolitik. Det var uttalanden som skapade hopp, även långt bortom Sveriges gränser. Efter åtta långa år med Carl Bildt var längtan stor efter en konsekvent svensk röst i världen för feminism, solidaritet och fred.

Laddar…