ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionNya romaner

Vardagar 3

Läsaren blir Lundells livskamrat och bästa vän

Författaren, artisten och konstnären Ulf Lundell (född 1949) är uppvuxen i Stockholm men bor numera på Österlen i Skåne. 
Författaren, artisten och konstnären Ulf Lundell (född 1949) är uppvuxen i Stockholm men bor numera på Österlen i Skåne.  Foto: Peter Wixtröm/TT

I ”Vardagar 3” är Ulf Lundell mildare i sinnet än tidigare, men fortfarande en uppmärksam läsare av samtiden. I allmänhet klok, ofta rolig, ibland monotont upprepande – men på det hela taget en person och därmed en dagbok att trivas med.

Clara Block Hane
Publicerad

När Ulf Lundell för två år sedan debuterade som dagboksförfattare tog han kritikerkåren och publiken med storm. Författaren, låtskrivaren och sångaren hade i alla år varit noggrann med integriteten, rent av snål med intervjuer. Men nu bjöd han in till sin vardag och sina sorger – och förvandlade sig samtidigt till en arg, pricksäker och rolig samtidskritiker.

Vid utgivningen av ”Vardagar 2” ett år senare hade förvåningen lagt sig och viss leda uppstått, åtminstone hos recensenterna. Och när Lundell är tillbaka med ”Vardagar 3” är han mildare till sinnet, men fortfarande en uppmärksam läsare av samtiden – så som den ser ut under 2019 från en gård på Österlen.

Laddar…