SmashSå var spelningen – innan ASAP Rocky greps av polis

Hiphopstjärnan ASAP Rocky greps av polis efter sin spelning på Smash.
Hiphopstjärnan ASAP Rocky greps av polis efter sin spelning på Smash. Foto: Katch/TT

Efter spelningen på festivalen Smash i tisdags blev hiphopstjärnan ASAP Rocky anhållen av svensk polis, misstänkt för grov misshandel. Men innan dess hann han – och flera andra stjärnor – fullfölja konserten.

Publicerad
Annons

Hiphopstjärnor har hamnat i handgemäng tidigare i Stockholm. Några kanske minns när Warren G, mannen bakom g-funk-eposet ”Regulate” kom i vilt slagsmål med en lokal kicker vid Stureplan. Bråket var för övrigt relaterat till filmen ”Sökarna”. Ungefär 20 år senare är det dags för ASAP Rocky att hamna i trubbel vid Hötorget. Youtube-klipp från bråket i söndags visar olika versioner av händelsen, men det resulterade i att ASAP Rocky blev anhållen av svensk polis, strax efter tisdagens spelning.

Tittar man på den svenska topplistan över vilka låtar som spelas mest på Spotify kan man slås av att var och varannan låt är signerad den 16-åriga Enskede-rapparen Einár. Det är ändå en fascinerande utveckling i ett land som alldeles nyss var upptaget med att lyssna på Europes ”Carrie”. Det finns möjligen anledningar till att ha en smått road inställning till svensk rap som kryddas med ljudet av pistolskott, men det är ändå i god tradition från Sons of Souls gamla ”Stop the crack”. Stadions scen är ännu möjligen lite för stor för denna svenska variant av Eminem, men ”Katten i trakten” sitter precis som den ska.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons