Dags för höstsalong på Fotografiska

Fotograferna vandrar mellan dokumentation och poesi, mellan realitet och fiktion. De fångar en ögonblicks sekund, eller står stilla och betraktar långsamma skeenden. Juryn till årets höstsalong på Fotografiska har valt ut 31 fotografer blad över 2 000 sökande. Staffan Löwstedt, bildredaktör på SvD Kultur, har i sin tur valt ut 13 av deras bilder från bleknade porträtt på kyrkogårdar till handfast vildmarksliv bland skogssamer.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Skymningen faller över ensamma kullar i ett land långt långt bort vintersömn och dystra låtar. så beskriver Isabella Ståhl ”Downfall”, ur serien ”The lonely north”. Hon är fotograf och konstnär född i Järvsö i Hälsingland. Isabella Ståhl har studerat vid International Center of Photography i New York och är för tillfället bosatt i Paris.

”De här vanitasmotiven har jag hittat på platser där ljuset förvandlas till mörker, det vill säga på gravstenar. Bilderna har tagits för att hejda och besvärja döden – fotografins grundelement”, kommenterar Julian Birbrajer som arbetar i Stockholm.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons