MP-profiler ville påverka SVT

Miljöpartiets Rebecka Le Moine ställer sig bakom en motion inför partiets kongress om att verka för ett ”Klimatnytt” i SVT.
Miljöpartiets Rebecka Le Moine ställer sig bakom en motion inför partiets kongress om att verka för ett ”Klimatnytt” i SVT. Foto: Jessica Gow/TT

Miljöpartiet ska få SVT att ägna en kvart i varje nyhetssändning åt klimatkrisen. Så lyder ett förslag inför partiets kongress som ett 30-tal miljöpartister – däribland en profilerad riksdagsledamot – ställt sig bakom. När SvD ringer ångrar hon sig.

Publicerad
Karin Pleijel, miljöpartistiskt kommunalråd i opposition.

Karin Pleijel, miljöpartistiskt kommunalråd i opposition.

Foto: Fredrik Hjerling/Miljöpartiet
Tobias Billström, gruppledare för Moderaternas riksdagsgrupp.

Tobias Billström, gruppledare för Moderaternas riksdagsgrupp.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Annons

Förslaget inför partikongressen går ut på att Miljöpartiet ska verka för att snarast införa ett 15 minuter långt ”Klimatnytt” i varje sändning av SVT:s nyhetsprogram Aktuellt och Rapport. Det skulle uppta hälften av programtiden i Rapports huvudsändning.

Även några minuter av Sveriges Radios nyhetssändningar ska gå åt att ”i klartext och sanning” berätta om klimatkrisen och ”vad vi måste göra snarast för att undvika den slutliga kollapsen för klimatet och naturen”. Hur det ska gå till är inte förklarat.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons