Brand i dansk frisersalong där svenskar sköts

Danska polisens kriminaltekniker undersöker frisersalongen i Rødovre i västra Köpenhamn efter dödsskjutningen i december förra året. Arkivbild.
Danska polisens kriminaltekniker undersöker frisersalongen i Rødovre i västra Köpenhamn efter dödsskjutningen i december förra året. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Den frisersalong där två svenskar skottskadades förra året har nu utsatts för en anlagd brand. Danska polisen tror att branden har ett samband med skjutningen.

Jan Samuelsson/TT
Publicerad
Annons

3 december förra året tog sig minst en man in i en frisersalong i Rødovre i västra Köpenhamn och avlossade en skottsalva som dödade en 17-åring och skadade två svenska män som befann sig i salongen. Dansk polis tror att den här skjutningen är en del av en blodig dansk gängkonflikt där en svensk gruppering från Malmö också är delaktig.

Natten till fredag anlades en brand i frisersalongen och Köpenhamns västregionspolis tror att branden har ett samband med skjutningen i salongen och en skjutning som skedde dagen innan på Nørrebro då en man miste livet efter ha fått ett skott i ryggen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons