ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ambassadörer vill se svenskt Natomedlemskap

Rysslands president Vladimir Putins mål om att upprätta "en ordning där den starkes rätt råder" måste ovillkorligen avvisas, skriver flera ambassadörer och militärer på SvD Debatt, och efterfrågar ett svenskt Natomedlemskap. Arkivbild.
Rysslands president Vladimir Putins mål om att upprätta "en ordning där den starkes rätt råder" måste ovillkorligen avvisas, skriver flera ambassadörer och militärer på SvD Debatt, och efterfrågar ett svenskt Natomedlemskap. Arkivbild. Foto: Alexander Zemlianichenko

Med agerandet mot Ukraina vill Ryssland stärka sin makt på grannländernas, EU:s och Natos bekostnad – och Sverige måste tydligare i handling säkerställa vår och andra länders rätt att välja sin egen väg, skriver flera ambassadörer och militärer i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

TT
Publicerad
Annons

Även om en diplomatisk lösning skulle stoppa en invasion av Ukraina för stunden så kommer Ryssland snart att framföra nya krav – och eventuella nya avtal kommer brytas när det passar Moskva, enligt debattörerna – där även en forskare, en tidigare ordförande i Röda Korset och en journalist ingår.

De skriver att Ryssland redan i dag bryter mot bland annat FN-stadgan, Helsingforsavtalet och Parisstadgan.

Laddar…