RecensionNya filmer

Bullet trainPoänglös actionkomedi dränkt i blod och neon

Brad Pitt på tåg.
Brad Pitt på tåg. Foto: Scott Garfield/SF Studios

”Bullet train” är som ett Agatha Christie-mysterium – om Agatha Christie hade varit en actionälskande tonårskille på syra.

Publicerad
Joey King i ”Bullet train”.

Joey King i ”Bullet train”.

Foto: Scott Garfield/SF Studios
Annons

”Bullet train” går, likt tåget den är uppkallad efter, i vad som känns som 320 kilometer i timmen. Tempot är så uppskruvat i berättelse, foto och klippning att det knappt går att blinka utan att missa något. I rasande fart introduceras fler och fler rollpersoner och historien blir alltmer komplicerad och tilltrasslad.

Brad Pitt spelar den yrkeskriminella Ladybug. Han klagar ofta på sin otur men är nöjd att få se lite av Tokyo på väg till ett till synes enkelt jobb: han ska gå ombord på höghastighetståget mot Kyoto, stjäla en väska och sedan gå av på nästa station. Men på tåget befinner sig alla möjliga kriminella, sociopater och lejda mördare. Ladybugs enkla uppdrag förvandlas till ett blodigt, actionfyllt mysterium om vem som ligger bakom vad, och vem som lejt vem. Giftmord, brittiska hejdukar, dolda familjetragedier och väldigt många som kaskadblöder ur ögonen eller får olika lemmar avhuggna. Tänk Agatha Christie, om Agatha Christie hade varit en actionälskande tonårskille på syra.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons