ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Expert: Säpo berättar för lite om IS-återvändarna

”Även om kvinnorna också hade viljan att återvända hade de inte samma resurser att göra det”, säger säkerhetsanalytikern Malena Rembe.
”Även om kvinnorna också hade viljan att återvända hade de inte samma resurser att göra det”, säger säkerhetsanalytikern Malena Rembe. Foto: Delil Souleiman/AFP

Totalt runt 150 IS-anslutna har redan återvänt – och på måndagen landade en grupp på tre kvinnor som utvisats till Sverige och flera barn. Säpo borde berätta mer om återvändarna, anser säkerhetsanalytikern Malena Rembe som tror att fler män än kvinnor återvänt till Sverige.

John Palm, Mathias Ståhle, Kinga Sandén
Publicerad
Annons

Tre kvinnor och sex barn som återvänder hem. Mer behövdes inte för att väcka liv i den infekterade debatten om hur Sverige ska hantera IS-återvändarna, alltså de svenska medborgare som rest tillbaka efter att ha anslutit sig till den islamistiska terrororganisationens IS kortlivade kalifat i Syrien.

Vid 17-tiden på måndagen kom beskedet att de nu aktuella kvinnorna och barnen landat på Arlanda. Uppgiften bekräftades för TT av utrikesminister Ann Linde (S).

Laddar…