”Säg som det är – svårt att driva start-up”

Som tioåring utsattes entreprenören Ruzwana Bashir för sexuella övergrepp av en granne. Genom att berätta sin historia hoppas hon kunna inspirera andra att vara mer öppna med sanningen, oavsett om det handlar om karriär eller privatliv.

– Entreprenörer delar inte med sig av sina motgångar, vilket leder till att folk tror att vägen till framgång ser ut som för Mark Zuckerbergs Facebook, säger hon.

Publicerad
Entreprenören Ruzwana Bashir.

Entreprenören Ruzwana Bashir.

Foto: Mikaela Åkerman
Annons

Den 32-åriga brittiska entreprenören Ruzwana Bashir har ett imponerande cv med examen från framstående universitet som Oxford och Harvard. Hennes företagpeek.com, som är en plattform för att boka events och aktiviteter, har idag 80 anställda på ett kontor i San Francisco med tunga investerare som Alphabets (och tidigare Googles) vd Eric Schmidt, samt Twitters grundare Jack Dorsey, i ryggen.

Ruzwana Bashir syns återkommande på tidningarnas listor över de mest inflytelserika och kreativa kvinnorna i techvärlden. Något som frustrerar den hyllade entreprenören är emellertid just detta – den polerade fasad som omger många entreprenörer idag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons