"Hemlig" vinprovning på hög höjd

Qantas är ett av flera flygbolag som satsar stort på vin. Men till skillnad från sina konkurrenter har det australiensiska bolaget valt att nischa sig genom att enbart erbjuda drycker från hemlandet.

SvD
Publicerad
Annons
Qantas har låtit sin personal gå kurser i vinkunskap för att kunna erbjuda sina kunder vinprovning under flygresan. Foto: Magdalena Paluchowska/IBL

Qantas har över 250 olika viner i sitt sortiment, däribland ett flertal unika sådana med udda druvor från småskaliga producenter. För den som vill smaka sig igenom några av kontinentens bästa viner har Qantas nu introducerat vinprovning på hög höjd under ledning av sommelier-utbildade flygvärdinnor.

Vinprovningarna, som inkluderar den aktuella ruttens samtliga viner (även de som serveras i första klass), finns tillgängliga på samtliga långflyg och i alla klasser. Men de nämns inte i några menyer, så tricket är att fråga personalen.

De ”hemliga” vinprovningarna är ett resultat av Qantas ”Sommelier in the sky”-program där man bland annat anställt sommelierer och mixologer och skickat en stor del av kabinpersonalen på intensivkurser i vinkunskap.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons