Recension

Andrum. Om stölden av en flyktingkris och om de bestulnaDet krävs mer än empati för att lösa flyktingfrågan

”Att tala om människovärde, rättsstatliga principer … När man är så allvarlig, det är en tunn linje. Antingen kan det ses som pekoral eller lite larvigt, högfärdigt. Men jag är inte rädd för att låta lite löjlig”, sa Viktor Banke i en SvD-intervju i juli.
”Att tala om människovärde, rättsstatliga principer … När man är så allvarlig, det är en tunn linje. Antingen kan det ses som pekoral eller lite larvigt, högfärdigt. Men jag är inte rädd för att låta lite löjlig”, sa Viktor Banke i en SvD-intervju i juli. Foto: Daniel Nilsson

Asylrättsjuristen Viktor Banke delar med sig av många intressanta inblickar i asylprocessen och reflektioner kring flyktingdebatten. Men några förslag till politiska lösningar har han inte.

Publicerad
Annons

Nog var det ett häpnadsväckande skifte hösten 2015: inom loppet av några månader gick det offentliga Sverige från ”inga murar” till en plötslig och kraftig inskränkning av asyllagstiftningen. Beskrivningar och förklaringar av denna förändring kommer förmodligen dugga tätt en lång tid framöver. I boken ”Andrum” är det asylrättsjuristen och debattören Viktor Banke som ger sin syn på saken.

Det är en välskriven bok som ger många intressanta inblickar och reflektioner utifrån Bankes verksamhet, både från det juridiska arbetet med asylprocesser men också kring den samtida debattens slagfält.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons