”Vi gör allt vi kan för att inte höja priserna”

Stenugnen används i dag i princip bara när det gräddas pizza till luncherna, berättar Helena Bergqvist.
Stenugnen används i dag i princip bara när det gräddas pizza till luncherna, berättar Helena Bergqvist. Foto: Karolina Hultman Wessman

På Bageriet Le Violon Dingue har man tagit till den ena åtgärden efter den andra för att hålla nere priserna när inflationen skenar. Men Riksbankens räntehöjningar kan knäcka ekonomin för utsatta småföretagare.

Ruben Grive, Karolina Hultman Wessman
Publicerad
Annons

Inne på stenugnsbageriet på Olof Palmes gata i Stockholm är det trångt. Personalen arbetar för fullt och i skyltfönstret står bakelser prydligt uppradade. Lunchrushen har precis börjat och besökarna är ute efter dagens soppa för 99 kronor, inklusive en pizzaslice.

I högtalarna ekar hiphop-musik. Utanför ringlar kön.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons