ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Netanyahu pressar på om kritiserat lagförslag

Demonstranter för kvinnors rättigheter klädda i rött och med vita hättor som en referens till tv-serien "The handmaid's tale". De protesterar under måndagen i Tel Aviv mot regeringens planer på att ändra rättsväsendet.
Demonstranter för kvinnors rättigheter klädda i rött och med vita hättor som en referens till tv-serien "The handmaid's tale". De protesterar under måndagen i Tel Aviv mot regeringens planer på att ändra rättsväsendet. Foto: Oded Balilty/AP/TT

Israels regering fortsätter processen för att genomföra sin planerade förändring av rättsväsendet – trots omfattande protester och varningar från militär och näringsliv.

TT-AP
Publicerad

Under måndagen hålls en omröstning i parlamentet, den första av tre som krävs för ett godkännande. Hela processen väntas ta flera månader, men den första omröstningen ses som ett tecken på regeringens beslutsamhet att pressa på för lagändringen, trots kritiken.

Samtidigt som parlamentsledamöter förbereder sig för att rösta väntas tusentals människor protestera mot planerna för andra veckan i rad.

Laddar…