ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Expert: Kan förmoda att Ukraina överbevisats

Ukrainas president Zelenskyj mildrar sin retorik efter robotexplosionen i Polen – men är säker på att missilen kom från Ryssland. Arkivbild.
Ukrainas president Zelenskyj mildrar sin retorik efter robotexplosionen i Polen – men är säker på att missilen kom från Ryssland. Arkivbild. Foto: AP/TT

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj tonar ned retoriken något efter robotexplosionen i Polen – men säger sig vara fortsatt säker på att roboten kom från Ryssland.

– Man kan förmoda att Ukraina har blivit ytterligare överbevisade kring det som Nato säger – men är för stolta för att ta tillbaka det som sagts, säger analytikern Jakob Hedenskog.

Anna Grönberg/TT
Publicerad
Annons

Ukrainas president, som tidigare sagt sig vara helt säker på att den robot som i tisdags slog ned i Polen inte var ukrainsk, mildrar nu sin retorik något.

I ett uttalande till nyhetsbyrån AFP säger Zelenskyj att man inte med säkerhet vet vad som hände i den polska byn Przewodów, som ligger sex kilometer från Ukrainas gräns – men tillägger att han fortfarande är säker på att roboten som slog ned där var rysk.

Laddar…