Michelinkockarnas val – när de själva går ut och äter

Sjärnkockarna Magnus Ek, Björn Frantzén och Nicklas Ekstedt.
Sjärnkockarna Magnus Ek, Björn Frantzén och Nicklas Ekstedt. Foto: SvD

Vart går Sveriges främsta kockar när de vill äta på en annan restaurang än den egna? I guideboken Where chefs eat, guidar kända kockar till sina favoritställen.

Joanna Drevinger
Publicerad
Annons

En av Stockholms mest klassiska krogar Sturehof är en gemensam favorit hos stjärnkockarna. Fram för allt är det kökets öppettider som framhålls. Nicklas Ekstedt, vars krog Ekstedt har en stjärna i Michelinguiden skriver: ”Köket har öppet till kl 01 så du kan alltid beställa något att äta, mest fisk och klassiska rätter”.

Sturehof slog upp portarna med sitt nuvarande namn 1905 och har öppet alla dagar om året från lunchtid.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons