ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Polisen hoppas att de lyckats ringa in Christina Olofsons mördare.
Polisen hoppas att de lyckats ringa in Christina Olofsons mördare. Foto: Staffan Löwstedt

Mystiska hotellmordet på väg att lösas – efter 23 år

Nattportiern Christina Olofson mördades brutalt på Wisby hotell en decembernatt 1996. Med nya möjligheter att söka på släktingars DNA är polisens kalla fall-grupp nu nära en lösning.

Christer Bjöhle
Uppdaterad
Publicerad

Den 11 december 1996 serveras julbord på Wisby hotell i Visby innerstad, och dessutom anordnas dans. Ett 60-tal gäster bor på hotellet denna natt, och ytterligare drygt 100 personer är där för julbordets och dansens skull. Ute i världsarvsstaden Visby täcks kullerstensgatorna av ett tunt lager snö, inne på hotellet är stämningen varm och uppsluppen. De sista gästerna festar till inpå småtimmarna.

I receptionen har nattportiern Christina Olofson, 46 år, ensam hand om nattpasset. Hon är nyligen hemkommen efter en semester i USA. På vägen hem hade hon som hastigast träffat sin syster Ann-Kristin på Arlanda, i väntan på flyget till Visby. De hade pratat om lite av varje, om resan förstås och om Gotland, och Christina hade nämnt att hon började få hemlängtan och att hon funderade på att flytta tillbaka till Västmanland där hon och syskonen växte upp och där hennes far ännu bodde.

Laddar…