Landet som äter sig självt. Att leva med BrexitOhelig allians bakom oväntat brittiskt beslut

Den brittiske premiärministern Boris Johnson vid ett tal i februari, där han meddelade den brittiska ståndpunkten inför förhandlingarna om utträdet ur EU.
Den brittiske premiärministern Boris Johnson vid ett tal i februari, där han meddelade den brittiska ståndpunkten inför förhandlingarna om utträdet ur EU. Foto: Frank Augstein / AP

Marknadsliberala politiker, ekonomer och medier – alla bidrog de till att påverka opinionen och få den brittiska befolkningen att rösta för brexit. I en initierad och personlig bok blottlägger SvD:s Charlotta Buxton mekanismerna bakom landets EU-utträde.

Publicerad
Annons

”Inget ont om dig, men vi har för många invandrare här”, säger körskolläraren Mandy till Charlotta Buxton, som till sist har tagit modet till sig och bestämt sig för att ta körkort och lära sig bemästra den ofta rätt kaotiska vänstertrafiken i London.

Buxton är uppväxt i finska Österbotten och har arbetat som Londonkorrespondent för svenska och finska tidningar i tio år. Hon är numera bosatt i London med man och barn.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons