Annons

Så hittar återförsäljare de bästa produkterna

Ankorstore gör det enklare än någonsin för återförsäljare att hitta nya produkter till sina butiker.
Ankorstore gör det enklare än någonsin för återförsäljare att hitta nya produkter till sina butiker. Foto: mavoimages - stock.adobe.com

Hundratusentals oberoende återförsäljare använder Ankorstore för att fylla sina butikshyllor med attraktiva produkter. För många är det ett verktyg som både underlättar och gagnar affärerna.

Den digitala marknadsplatsen Ankorstore arbetar för att mindre varumärken och små butiker ska ha bättre möjligheter att växa och stärka sin konkurrenskraft. Oberoende företag stödjer lokala ekonomier och skapar liv och charm i alla städers lokalområden.

Sedan starten år 2019 har Ankorstore underlättat affärerna för över 200 000 mindre återförsäljare runt om i Europa. På marknadsplatsen hittar de unika varumärken så att de kan differentiera sig från större handlare och tillåts beställa en låg kvantitet för att prova på dem och dess efterfrågan.

– Återförsäljare ska kunna tjäna pengar på små volymer från varumärken som inte finns överallt. Det är motsatsen till vad detaljhandeln länge har gjort, och våra resultat tyder på att det fungerar. Det vi vill är att stärka och utveckla de oberoende varumärkena och den fysiska, lokala detaljhandeln, säger Ankorstores medgrundare Pierre-Louis Lacoste.

För lokala återförsäljare är differentierande produkter en av de viktigaste delarna för att öka försäljningen. Produktutbudet är vad som många gånger lockar kunder till butiken och vinner deras lojalitet. De återförsäljare som är anslutna till Ankorstore kan hitta unika produkter från över 15 000 europeiska varumärken inom olika kategorier som heminredning, leksaker, skönhet, mode och mat.

Att hitta rätt produkter är däremot inte alltid den största utmaningen för en oberoende aktör. Det behöver även vara smidigt och tryggt att handla.

Ankorstores filosofi är att varumärken och återförsäljare ska slippa förhandlingar om orderstorlek och priser, dyra fraktkostnader, leveransförseningar och onödigt pappersarbete. Därför bjuder de på frakten vid alla beställningar över 3 000 kronor, erbjuder upp till 60 dagars betalningsvillkor och garanterar återförsäljare att få de bästa priserna.

– Det bästa med Ankorstore är att jag som butiksägare finner unika och speciella varor. Det är väldigt enkelt att finna vad jag söker efter då jag kan filtrera efter kategori och hitta utvalda varor av hög kvalitet, till exempel ekologiskt och miljövänligt, som är det enda jag säljer, säger Mariama Kaba-Olsson, ägare av livsmedelsbutiken Ekospeceriet.

– Ankorstore är ett utmärkt sätt att testa nya varor med minimal risk, då det går att köpa av varje varumärke för endast 1 000 kronor. Utöver det är de väldigt duktiga på att ge snabba svar om man har frågor. Jag skulle absolut rekommendera Ankorstore till fler butiker eftersom det skulle hjälpa dem att både sälja mer i kvantitet och av bra kvalitet, fortsätter hon.