Tidigare dömd för flickmord avfärdar dna-bevis

Högsta domstolen kommer snart att avgöra om riksåklagaren ska beviljas resning i målet om ett mord från 1996. Arkivbild.
Högsta domstolen kommer snart att avgöra om riksåklagaren ska beviljas resning i målet om ett mord från 1996. Arkivbild. Foto: Magnus Andersson/TT

Dna-spår på den 16-åriga flickans byxor räcker inte för att dömas för mord. Det anser den man som riskerar att återigen ställas till svars för flickans död i Husum 1996.

TT
Publicerad
Annons

Riksåklagaren har begärt resning i målet som gäller mordet på den 16-åriga flickan 1996. Den man som har misstänkts för mordet bestrider nu riksåklagarens yrkande. SVT Västernorrland rapporterar att hans försvarare i ett yttrande till Högsta domstolen bland annat hänvisar till att de dna-spår från mannen som hittats på flickans byxor inte behöver betyda att han också har utfört mordet.

Flickan försvann spårlöst i Husum i november 1996 och hittades mördad i ett skogsparti i maj året därpå. Mannen fälldes i tingsrätten för mordet, men friades senare av hovrätten, framförallt då det saknades teknisk bevisning.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons