ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Varför kunde inte jag bli någon stor?”

32-åriga kvinnan har mått dåligt nästan varje dag sedan hon var 13.
32-åriga kvinnan har mått dåligt nästan varje dag sedan hon var 13. Foto: Stina Stjernkvist

Skuldkänslor, sorg. Kvinnan känner att hon inte gjort tillräckligt av de möjlig­heter hon fått i Sverige. ”Om du jämför dig med toppskiktet kommer du alltid känna dig dålig”, svarar psykologen.

Jenny Jägerfeld
Publicerad

Fråga: Jag är en tjej på 32 år som flyttade till Sverige när jag var 13. Jag har mått dåligt nästan varje dag sedan dess. Det enda jag gjorde var att gråta och jag var alltid så arg på mina föräldrar och klandrade dem för allt, något jag fortsatte med tills för något år sedan. Det skäms jag och har otrolig mycket skuldkänslor för. Jag klarade skolan dock.

Jag försöker hålla mig borta från sociala medier men har Linkedin. Jag ser inlägg om folk som har varit flyktingar och kom till Sverige när de var små och nu är läkare, entreprenörer, miljonärer eller professionella fotbollsspelare. I jämförelse har jag misslyckats och inte gjort något med min tid i Sverige. Jag skäms för den jag är och får skuldkänslor över att ha tusentals möjligheter i Sverige, vilket mina kusiner bara kan drömma om, men jag tar inte vara på dem.

Laddar…