Helig moderBarnförbjudet och kaxigt med provokatören Imam

Silvana Imam.
Silvana Imam. Foto: Janerik Henriksson/TT

För vissa är hon en provokatör och för andra är hon en hjältinna som trampar stigar åt sina småsystrar att springa fram på. På ”Helig moder” blottar Silvana Imam sitt inre och kaxar sönder sina motståndare.

Annah Björk
Publicerad
Annons

Jag köper verkligen idén med artisten Silvana Imam. Hur hon gör sin musik till någonting mycket större; ett helt konstkoncept, en rörelse. Hennes värld med sammanhållande art work, mode, budskap, bok, film och poesi saknar motsvarighet i Sverige. Hon strider mot rasism, patriarkat och homofobi. Hon pekar ut en riktning att gå, hon är någon för fansen att hålla sig i, och ja kanske det, en helig moder att tillbedja. Att hon – som ung kvinna – vågar bortse från allt vad självdistans och jante heter gör henne till, för vissa, en provokatör och andra en hjältinna som trampar stigar åt sina småsystrar att springa fram.

Musikaliskt har jag aldrig tyckt att hon överträffat den poetiska och undangömda debuten ”Rekviem”. Men ju mer jag lyssnar på Silvana Imams tredje album ”Helig moder”, desto mer tycker jag om det.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons