KDU: Det är dags att betala försvarsnotan

Det räcker inte med att politikerna lovar runt och håller tunt i försvarsfrågan, menar Christian Carlsson (KDU) och Andreas Braw (KDU). På bilden: svenska soldater övar i samband med försvarsövningen Aurora 17.
Det räcker inte med att politikerna lovar runt och håller tunt i försvarsfrågan, menar Christian Carlsson (KDU) och Andreas Braw (KDU). På bilden: svenska soldater övar i samband med försvarsövningen Aurora 17. Foto: Tomas Oneborg/SvD

Från att ha lagt ned regementen och skurit ned på personal pågår det i dag en tävling bland partierna om vem som kan lova mest pengar till Försvaret – i framtiden. Vad färre vill tala om är att finansieringsbehovet är akut och måste åtgärdas här och nu, menar Christian Carlsson och Andreas Braw från KDU.

Publicerad
Annons

Om en försvarsuppgörelse hade varit ett restaurangbesök så hade det gått till ungefär så här: Politikerna sätter sig vid baren så att alla andra gäster kan se. Man tar fram var sin meny. Sen börjar man argumentera för vad man ska beställa. Högt och ljudligt så att alla hör. När beställningen är gjord kommer notan – då plötsligt blir det tyst i baren. Ingen vill betala vad det kostar. Det tycks frestande för den rödgröna regeringen att ta springnota in i nästa mandatperiod. Men pengarna måste fram nu.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons