ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Dags att skrota burarna för lantbruksdjuren”

 Bara drygt 10 procent av värphönsen hålls i burar i Sverige, men fortfarande sitter ändå omkring en miljon hönor i bur i Sverige, skriver artikelförfattarna.
Bara drygt 10 procent av värphönsen hålls i burar i Sverige, men fortfarande sitter ändå omkring en miljon hönor i bur i Sverige, skriver artikelförfattarna. Foto: Marit Hommedal/TT

Burar orsakar ett svårt lidande för lantbruksdjuren i EU varje år. Med en miljon underskrifter kan vi medborgare i EU få kommissionen att föreslå en lagändring för hela EU, skriver djurskydds- och konsumentorganisationer.

Publicerad
Annons

Den 25 september gick det officiella startskottet för medborgarinitiativet ”End the Cage Age” i Europaparlamentet i Bryssel. Dryga 100-talet djurskyddsorganisationer från olika EU-länder står bakom initiativet, med målet att sätta stopp för den otidsenliga behandlingen av lantbruksdjur som hålls i burar. Organisatörerna uppmanar EU-kommissionen att föreslå lagstiftning som förbjuder användning av burar för värphöns, kaniner, unghöns, avelshöns, vaktlar, ankor och gäss, fixering av suggor och individuella kalvboxar när detta inte redan är förbjudet.

Laddar…