Till SvD.se
SvD Perfect Guide

”Det här är en gigantisk satsning”

Foto: David Thunander

Systrarna Caroline Cederblad och Madeleine Brehmer är tredje generationen att driva matjätten Sabis. SPG mötte dem på plats på nya stora satsningen: Smådalarö gård.

Text: Sophie Tisell - 19 juni 2021
Annons

När den framgångsrike sjökaptenen Carl Peter Blom köper halva södra skärgården 1802 vill han slå ro sig till ro på den allra finaste platsen. Han väljer Smådalarö gård och inspirerad av sina resor till Medelhavet bygger han en stor, pampig vit stenvilla. Dryga två sekel senare är det sommarens första dag ute på Smådalarö. Bloms villa står kvar och efter att ha passerat byggställningar, containrar och cementblandare visar skärgårdsidyllen sig från sin bästa sida. Likt kaptenen föll även Caroline Cederblad och Madeleine Brehmer för de pampiga ekarna, vilda sommarängarna och rofyllda Hemviken.

– Vi har varit en del i skärgården genom åren. Men när vi kom hit första gången för att titta på hotellet var det precis sådant här försommarväder, körsbärsträden blommade och solen sken. Vi tänkte ’gud, vad är det här för plats?’ Vi föll som furor, berättar Madeleine Brehmer.