RecensionNya romaner

Sanningens kalasMin förtjusning över språket räcker inte

Marie Lundström leder ”Lundströms Bokradio” i P1. Hennes debutroman handlar om Isabel som har en man, två söner och en älskare.
Marie Lundström leder ”Lundströms Bokradio” i P1. Hennes debutroman handlar om Isabel som har en man, två söner och en älskare. Foto: Alexander Mahmoud

Löv klibbiga som ”ett oduschat underliv” ... I Marie Lundströms debut får kvinnlig kåthet och dråpliga vändningar sällskap av meningar som kunde ha hämtats ur den sämre sortens självhjälpsbok.

Sebastian Lönnlöv
Publicerad
Annons

Marie Lundström, född 1967 i Gällivare, är främst känd som programledare för Lundströms bokradio i P1. Efter tjugofem år som radiojournalist debuterar hon nu även som författare, med en roman om Isabel som kämpar för att få rätsida på sina tilltrasslande relationer.

Isabel är fyrtioåtta år fyllda och saknar höga tankar om sig själv: ”Om livet varit en talangtävling, hade jag slagits ut. Jag hade inte tagit mig till final. Jag har ingen särskild begåvning för det här med att leva.” Vad hon däremot har är två söner, en man som jobbar utomlands, en mamma vars kärlek hon aldrig känt sig säker på, och en älskare.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons