ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Sofia Lilly Jönsson:

Jesus är van vid att hånas – men inte av kristna

Sofia Lilly Jönsson
I söndags hölls en högtidsmässa i Uppsala domkyrka med anledning av reformationens 500-årsminne. Såväl den katolske kardinalen Anders Arborelius som ärkebiskop Antje Jackelén deltog. På Svenska kyrkans twitterkonto publicerades samma helg skämt om Jesus och tacos.
I söndags hölls en högtidsmässa i Uppsala domkyrka med anledning av reformationens 500-årsminne. Såväl den katolske kardinalen Anders Arborelius som ärkebiskop Antje Jackelén deltog. På Svenska kyrkans twitterkonto publicerades samma helg skämt om Jesus och tacos. Foto: Anders Wiklund/TT, Brent Hofacker/IBL

Den 31 oktober är det 500 år sedan Martin Luther offentliggjorde sina teser och därmed satte igång reformationen. När Svenska kyrkan – med hela 62 anställda inom kommunikationsområdet – ska sprida ordet resulterar det dock i ett haveri.

Sofia Lilly Jönsson
Publicerad

Fredagen före en baluns som föregåtts av ytterst känsliga förhandlingar mellan Katolska kyrkan och Svenska kyrkan lägger den senares officiella twitterkonto ut en bild av Jesus med lystet fladdrande fingrar och texten: ”När det ÄNTLIGEN är #tacofredag”.

Laddar…