ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Biden kan ge skjuts åt svenska bolag

Att Joe Biden nu har flyttat in i Vita huset kan leda till att stål- och aluminiumtullarna gentemot EU lyfts – och innebära gröna möjligheter för svenska företag.

– En grön och mer digitaliserad USA-ekonomi kan leda till stora möjligheter för svenska bolag, säger Peter Dahlén, chef för den amerikanska handelskammaren i Sverige.

Tina Magnergård Bjers/TT
Publicerad

Första gången de träffades försökte de klura ut hur termostaten fungerade på Bidens sommarheta kampanjkontor i delstaten Delaware. Det var 1990-tal och juristen Peter Dahlén hade fått ett uppdrag inom valkampanjen efter att ha grillats i en tuff anställningsintervju av Joe Bidens lillasyster Valerie Biden Owens.

Termostatfixandet blev starten på flera års samarbete, både under återvalskampanjer och i Washington DC. Advokaten Dahlén arbetade för Biden i senatens justitieutskott, där han bland annat var rådgivare i upphovsrättsfrågor, vilket exempelvis ledde till att han plöjde pappershögar om fildelningsprogrammet Napster. Han gav även råd i andra juridiska frågor och rörande utnämningar av domare.

Laddar…