Prenumerera
Inloggad som
Mitt namn

Swedbank lovar ingen lättnad för småföretag

Swedbanks VD Jens Henriksson säger att banken vill dela ut pengar till aktieägarna, men att man följer beskeden från myndigheterna noga.
Swedbanks VD Jens Henriksson säger att banken vill dela ut pengar till aktieägarna, men att man följer beskeden från myndigheterna noga. Foto: Anders Wiklund/TT

Swedbank gör en vinst på 6,4 miljarder kronor. Samtidigt går många sektorer i samhället fotsatt på knäna. Vd Jens Henriksson kan dock inte lova att banken lättar på kreditvillkoren för drabbade små och medelstora företag.

Publicerad
Annons

Mitt under corona-pandemin presterar Swedbank sitt näst starkaste kvartal på fem år. VD Jens Henriksson varnar samtidigt för att en andra våg av smittspridningen kan sätta käppar i hjulen för den ekonomiska återhämtningen. Han är orolig för att regeringar och centralbanker för snabbt ska ropa faran över.

– En risk man inte ska underskatta är att man i olika länder säger att nu börjar det se bättre ut, och sen drar man tillbaka stimulansåtgärderna. Det viktiga nu är att hålla i åtgärderna och se till att lösa hälsoproblemen, för när hälsoproblemen är lösta då är grunden lagd för en god ekonomisk utveckling, säger Jens Henriksson i en intervju med SvD.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons