Frankrike pressar Storbritannien om migranter

Frankrikes president Emmanuel Macron under besök på ett flyktingcenter i Croisilles på vägen till Calais. På bilden pratar han med Ahmed Adam från Sydsudan.
Frankrikes president Emmanuel Macron under besök på ett flyktingcenter i Croisilles på vägen till Calais. På bilden pratar han med Ahmed Adam från Sydsudan. Foto: Michel Spingler/AP/TT

Frankrike väntas uppmana Storbritannien att ta emot fler flyktingar och att öka biståndet till mottagandet. Under ett besök i Calais lovar president Emmanuel Macron att hamnstaden aldrig mer kommer få en ny "djungel".

TT
Publicerad
Annons

Inrikesminister Gérard Collombs besked om de stundande kraven på Storbritannien kommer inför ett möte mellan länderna. Frankrikes president Emmanuel Macron träffar Storbritanniens premiärminister Theresa May på torsdag för att diskutera migrationsfrågan som blivit brännhet i fransk politik inför en kommande invandringslag.

– Vi har bett om specifika svar från våra brittiska vänner, säger Macron under ett besök på tisdagen i den nordfranska hamnstaden Calais, skriver Le Monde.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons