Anna Starbrink: ”Där går min samvetsgräns”

”Det är klart att det är besvärande med kritiken från vårt EU-parti att vi har ett samarbetsavtal med SD”, säger Anna Starbrink (L).
”Det är klart att det är besvärande med kritiken från vårt EU-parti att vi har ett samarbetsavtal med SD”, säger Anna Starbrink (L). Foto: Emma-Sofia Olsson

Stockholmsliberalen Anna Starbrink viker inte en tum. I riksdagen kommer hon rösta nej till tiggeriförbud och att begränsa rätten till tolk i vården.

– Antingen får det tas bort från Tidöavtalet eller så får regeringen hitta en annan majoritet, säger Anna Starbrink.

Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

För 51-åriga Anna Starbrink som nu bänkat sig i riksdagen är regeringens samarbetsavtal med Sverigedemokraterna, ett rött skynke. Under lång tid har hon varit en av de allra starkaste kritikerna mot partiets vägval från 2021 att kunna föra samtal med alla partier, inklusive Sverigedemokraterna.

Anna Starbrink har inte kunnat förhindra partiets förflyttning och har också tvingats finna sig i beslut att Liberalerna nu kan ingå i en regering som existerar med stöd från SD. Men Tidöavtalet har hon inte godkänt, i en protokollsanteckning har hon och två andra liberala riksdagsledamöter, Malin Danielsson och Joar Forsell, skrivit att de inte ställer upp på alla delar i avtalet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons