ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

RecensionTeater

Brats carnivalFräckt och flirtigt i en varm dragshow

Robert Fux dragqueen är värdinna, här i stass av Ikeakassar.
Robert Fux dragqueen är värdinna, här i stass av Ikeakassar. Foto: Jezzica Sunmo

Australiska Briefs Factory turnerar med queer punkcirkus för familjepubliken. Numren är både flirtiga och fräcka och ger mersmak.

Loretto Villalobos
Publicerad
Annons

Ett rosa glittervidunder äntrar scenen. Det sjunger på Yma Sumacs ”Gopher mambo” med sex ögonmonster som dansar med sina vita plymer runt den. Australiska kompaniet Briefs Factory har gjort sig internationellt känt för sin kombination av vaudeville, burlesk (”boylesque”) och gayklubbsestetik – och så nycirkus. I samarbete med Riksteatern turnerar de nu till fler än 30 spelplatser runt hela Sverige tillsammans med skådespelaren och dragshowartisten Robert Fux, som får agera svenskspråkig länk till publiken, från åtta år och uppåt. Det utlovas queer punkcirkus extra allt och lite till.

En kattkvinna (Dylan Rodriguez) gör ett luftakrobatiknummer med samma bett i blicken som en dragqueen på en ballroomklubb, jonglören Louis Biggs tricksar med några hattar samtidigt som han flirtar vilt med publiken och Mark Winmill utför konster med självlysande rockringar. Dansaren Brett Rosengreen har ett nummer med en kyckling som kanske är mer för den yngre publiken. Senare framträder han också i en glittrig striptease i 30-talsgangsterstil. Lugn, han tar inte av sig under bältet.

Laddar…