Avhoppare: Förlåt för gissning om Kims hälsa

Kim Jong-Un klipper band vid ett besök på en konstgödselanläggning i Sunchon nära den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang.
Kim Jong-Un klipper band vid ett besök på en konstgödselanläggning i Sunchon nära den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang. Foto: KCNA/AP/TT

En nordkoreansk avhoppare ber om ursäkt för sin teori om att den excentriske diktatorn Kim Jong-Un troligen är så sjuk att han inte kan stå på benen.

TT
Publicerad
Annons

Uttalandet kom efter det att Kim varit borta från rampljuset i flera veckor, vilket ledde till spekulationer om hans hälsa. I lördags dök dock den nordkoreanske ledaren oväntat upp vid en invigningsceremoni för en konstgödselanläggning. Kim kedjerökte och spankulerade runt, till synes frisk som en nötkärna.

– Jag är medveten om att ett av skälen till att många av er röstade på mig är förväntningar på en korrekt analys och riktiga förutsägelser i frågor om Nordkorea. Jag skäms och känner stort ansvar, säger Thae Yong-Ho, som flydde till Sydkorea 2016 och sedan dess har valts in i parlamentet, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons