RecensionNya romaner

Jag är IstanbulFörfattare som älskar Istanbul mer än sina barn

Malin Isaksson är författare och skrivpedagog.
Malin Isaksson är författare och skrivpedagog. Foto: Johanna Arnström

Malin bor tillfälligt i Istanbul, och upptäckter att hon älskar den skräniga storstaden ofattbart mycket. Tyvärr dränks Malin Isakssons autofiktion om författarskap, föräldraskap och plats i för många och till synes ovidkommande detaljer.

Sebastian Lönnlöv
Publicerad
Annons

En författare med två barn har tillfälligt flyttat till Istanbul, för att hennes partner – som är filmare på SVT – ska komma närmare konflikthärdar som Gaza och Syrien. Själv ligger hon sömnlös om nätterna, kan knappt läsa och än mindre skriva. Den skräniga storstaden skrämmer henne, men hon upptäcker också att hon älskar den nästan ofattbart mycket. Kanske till och med mer än sina egna barn, och kanske just för att den skiljer sig så mycket från allt hon är van vid.

Malin Isaksson, född 1972, är författare och skrivpedagog. Efter två diktsamlingar och tre ungdomsböcker gav hon 2014 ut sin första roman för vuxna, ”Människor som ljuger”, där fyra människoöden samsades inom samma pärmar. Persongalleriet är betydligt mer avskalat i ”Jag är Istanbul”, som formar sig till en något okronologisk autofiktion om författarskap, föräldraskap och plats.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons