72 NFL-spelare smittade av coronaviruset

Cleveland Browns center J.C. Tretter är kritisk till hur NFL förhåller sig till coronapandemin. Arkivbild.
Cleveland Browns center J.C. Tretter är kritisk till hur NFL förhåller sig till coronapandemin. Arkivbild. Foto: David Richard/AP/TT

Med knappt två månader kvar till säsongsstart bekräftar spelarfacket NFLPA att totalt 72 spelare har testats positivt för covid-19 i NFL, USA:s proffsliga i amerikansk fotboll.

TT–AFP
Publicerad
Annons

Beskedet lär knappast förenkla de pågående – och låsta – förhandlingarna mellan NFL och NFLPA om hur försäsongen och träningsmatcher ska kunna genomföras under den rådande coronapandemin som drabbat USA hårdare än något annat land i världen.

Enligt AFP vill spelarna inte genomföra några försäsongsmatcher i augusti och J.C. Tretter, ordförande i NFLPA och center i Cleveland Browns, anklagade förra veckan NFL för att ha misslyckats med att prioritera spelarnas säkerhet. Han tillade dessutom att hela säsongen äventyras om ligans högsta ansvariga inte tar viruset på större allvar, detta efter att NFL avfärdat spelarnas önskemål om ett 48 dagar långt försäsongsläger och i stället valt att satsa på ett som ska vara i 23 dagar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons