ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

Liv Mjönes: ”Nordingrå betyder väldigt mycket”

Skådespelerskan Liv Mjönes hänger med familjen på Höga kusten, bilar till Milano och filmar på toppen av Åreskutan.

Text: Frida Lagerblad - 24 oktober 2019
Annons

Nordingrå, Höga kusten

Foto: Alamy

Jag har varit i Nordingrå varje sommar sedan jag föddes, mina föräldrar har ett sommarställe där och det är en plats som betyder väldigt mycket för mig. Nu för tiden när jag och mina syskon har egna barn blir vi ett stort gäng på femton personer varje år, det är så härligt! Om sommaren är det bad och vandringsturer, på vintern är det längdåkning i Skuleberget som gäller.

Praia do Amado, Algarvekusten

Foto: Alamy

Jag upptäckte Algarvekusten när jag och en kompis åkte dit på surfresa. Vi körde hela paketet och bodde på ett litet b&b tillsammans med en massa andra surfaspiranter. Man yogade på morgonen och sen drog alla iväg efter frukost för att surfa resten av dagen. Vi åkte till olika surfställen varje dag, men Praia do Amado var helt klart en favorit.

Annons
Annons

Åre Fjällsätra, Åre

Jag var i Åre första gången i vintras när vi filmade Tills Frank skiljer oss åt och blev jätteförtjust på en gång. Vi spelade in scenen där jag friar på toppen av Åreskutan och det var fantastiskt att bara stå där och blicka ut över byn. Under inspelningen bodde vi på mysiga hotellet Åre Fjällsätra som var en riktig fjälldröm.

Adress: Byvägen 86, Undersåker.

Restaurant Cap de Creus, Katalonien

Foto: Alamy

En ascool restaurang som jag besökte med ett gäng kompisar när vi bilade från Barcelona till Milano. En i gänget är väldigt matintresserad och hade planerat att vi skulle besöka Restaurant Cap de Creus, något jag är väldigt glad över. Det blev en fantastisk kväll där vi satt lutade över tapastallrikar och blickade ut över havet.

Nidarosdomen, Trondheim

Foto: Alamy

Ett kort tag var jag med i en dansgrupp som åkte på turné och då var vi i Trondheim och hade föreställning. Hela Trondheim är ju en väldigt vacker stad och vägen dit är otrolig, längs norska kusten och fjordarna. När man är där får man absolut inte missa Nidarosdomen, en oerhört vacker kyrka från 1100-talet. Den är helt enorm och väldigt utsmyckad. Man fattar knappt hur de lyckades bygga den för så länge sedan.

Adress: Kongsgårdsgata 2, Trondheim.

Annons