ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Har Ukraina verkligen övertag i kriget?

PODD | I tre månader har Ukraina-kriget kastat sin skugga över Europa och färgat världspolitiken. Stödet till president Zelenskyj var massivt när han i veckan invigningstalade under World economic forum i Davos. Men hur ser det egentligen ut på slagfältet?

SvD
Publicerad

“För mig startar morgonen med att jag får veta hur många människor som har dödats föregående dag. Idag var det 87 döda. Därmed är Ukrainas framtid utan dem” sa president Volodymyr Zelenskyj när han via länk från Ukraina talade inför världseliten.

Presidenten uppmanade väst att hålla sig eniga och sätta in ännu tuffare sanktioner mot Ryssland. För även om Putin lidit stora förluster, och Ukrainas armé bjudit på hårdare motstånd än väntat, är segern långt ifrån vunnen.

På en kvart får du veta varför det är så svårt för Ukraina att få övertaget i kriget, och vilken betydelse landets första krigsbrottsrättegång kan få. Med Erik Bergin, utrikesredaktör på SvD.

Efter reklamen visas:
Har Ukraina verkligen övertag i kriget?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.