ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Obegripligt – hotell och krogar snuvas på stöd”

Skatteverkets agerande kring omställnings­stödet får kritik av artikelförfattarna, som under pandemin har bistått företag i frågor kring ekonomiskt stöd.
Skatteverkets agerande kring omställnings­stödet får kritik av artikelförfattarna, som under pandemin har bistått företag i frågor kring ekonomiskt stöd. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hårt prövade hotell- och restaurang­företag krävs nu på återbetalning av omställnings­stöd, sedan Skatteverket intagit en obegriplig principiell hållning. Det skriver två jurister.

Publicerad
Annons

Under pandemin har regeringen och riksdagen vid ett flertal tillfällen fattat beslut om olika typer av stöd till företag som drabbats ekonomiskt av smitt­spridningen och åtgärderna för att begränsa den. Ett av de centrala stöd­systemen har varit det så kallade omställnings­stödet. Enligt reglerna för omställnings­stöd har företag som tappat minst 30 procent i netto­omsättning jämfört med år 2019 kunnat ansöka om ekonomisk ersättning från Skatte­verket för att täcka en del av sina kostnader.

Laddar…