ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
Resa

Brittisk lantlyx - åtta skäl att åka ”hem till gården”

Från ombyggda bussar till boutiquevärdshus med litterär guldkant. Vi har rest genom brittiska landsbygden och hittat åtta pastorala övernattningspåhitt.

Text: Linda Iliste - 28 mars 2017

The Bus Stop
Nu kan du förverkliga drömmen om en husbilssemester utan att behöva oroa dig över snäva brittiska landsvägar med obegriplig vänstertrafik. I Gifford utanför Edinburgh har Sandy Stewart med pappa Balfour parkerat en grön gammal buss på en avskild slänt på sin stora gård. Inkråmet har blåsts ut och ersatts med sober bekvämlighet: två mjuka sängar i ombonade alkover och en loungeavdelning med litet bibliotek och kamin. Höjdpunkten är dock det långa trädäcket man byggt utmed bussens kant, pyntat med grill och vedeldad badtunna inför de svallande Lammermuir Hills. Mycket mer fridfullt naturromantiskt än så här blir det inte.
Gifford, East Lothian, Skottland, thebusstop.scot

Finn Lough Resort Bubbledomes
Mixa längtan till den stora tystnaden i den djupaste av skogar med en skön bädd, flotta toalettartiklar och en riktigt god frukost. Den luxuösa anläggningen Finn Lough Resort har legat vid sjön den är döpt efter länge, men nyligen utökat komforten med ett antal “bubbledomes”. Dessa undanskymda skogsstugor består av tre små kupoler varav en – den med sovrum – är helt i glas. Det skapar ett anslående skogs- och himmelspanorama på 180 grader som nästan förpliktigar en vaken natt – från skymningens pastellpalett till morgonens mjuka solstrålar via nattens fyrverkeri av stjärnor.
41 Letter Rd, Aghnablaney, Enniskillen, Nordirland, finnlough.com

Laddar…