Aktieanalys

Daniel Svensson:Höglönsamt Genesis IT men när får småägarna se några vinster?

Daniel Svensson

IT-bolaget Genesis IT har gått som en raket på Aktietorget efter framgångar med sitt nya affärssystem iFenix. Värderingen är hög men inte oförtjänt för ett höglönsamt mjukvarubolag. Kruxet är att det är oklart om bolaget sköts med alla ägares bästa i sinnet.

Publicerad
XL Bygg är en stor användare av Genesis IT:s datasystem och tjänster. Här en butik i Luleå där även Genesis IT har sin hemvist och huvudkontor

XL Bygg är en stor användare av Genesis IT:s datasystem och tjänster. Här en butik i Luleå där även Genesis IT har sin hemvist och huvudkontor

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre   räkenskapsåren.

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre räkenskapsåren.

Annons

Genesis IT (dagskurs 43,70 kronor 12/4-2017) är en av de bättre aktierna man kunnat äga på Aktietorget under senare år. Kursen har lyft från 10 till drygt 40 kronor sett tre år tillbaka i tiden och börsvärdet är nu uppe i 435 Mkr.

Bolaget startades av nuvarande vd Tommy Flink 1998 och beskriver sig som en leverantör av kostnadseffektiv IT i form av affärs- och verksamhetssystem, molntjänster samt IT-driftslösningar för små och medelstora företag. Bolaget har kontor i Luleå och Stockholm och ett 40-tal anställda.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons