Svenska köpte baby för att få bostad

En 40-årig svenska i Storbritannien riskerade att förlora sin plats i bostadskön när hennes dotter flyttade hem till Sverige. Då åkte hon till Nigeria och köpte ett spädbarn. Hon har nu dömts till 26 månaders fängelse.

AFP, Jessica Balksjö, TT
Publicerad
Annons

Ett krav för att kvinnan skulle få behålla sin lägenhet i västra London var att hon hade ett barn boende hos sig. När hennes dotter flyttade hem till sin pappa i Sverige insåg 40-åringen att hon kunde bli av med sin bostad. Enligt BBC News var det då hon kom på idén att köpa ett spädbarn i Nigeria och ta med det hem till London. Kvinnan har även ett nigerianskt medborgarskap och har varit skriven på en adress i Stockholmsområdet fram till för tre år sedan.

Enligt tv-kanalen ska kvinnan ha skickat pengarna innan hon reste, en summa motsvarande 1 500 kronor. Handläggaren som gav den nyfödda pojken visum på expeditionen i Nigerias huvudstad vittnade i rättegången om hur den 40-åriga kvinnan hade förklarat att hon velat föda i Nigeria för att ge barnet ett nigerianskt medborgarskap. För henne fanns det ingen orsak att betvivla de uppgifterna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons