ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Hur många elakheter ska jag tåla?

Mitt i livet med ett krävande yrke, tonårsbarn, föräldrar som behöver hjälp och ett måttligt roligt äktenskap. Hur gör man när man för att ta det lite lugnare när man är van att vara ”den duktiga”?

Madeleine Gauffin Rahme
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Fråga: Jag lever i en relation sedan fem år tillbaka. Mannen i fråga aldrig haft några känslor för mig, har det framkommit. Några gånger (när han varit på fest med vänner) har han när han kommit hem onykter och sagt saker som ”Du gör mig inte lycklig”, ofta med anspelning på min fysik med mera. Han vill att jag går ner mycket i vikt, 30–35 kg (vilket jag i och för sig borde göra). Utseende är viktigt för honom. Att jag är ekonomiskt oberoende, har en bra karriär, många goda vänner och en nära relation till min familj, mina syskon och för övrigt ser trevlig ut verkar spela mindre roll. Ibland kvävs jag och tänker att nästa gång han säger nåt elakt så går jag – men det gör jag ju inte. Jag stannar.

Fast jag egentligen vill resa och leva mitt eget liv nu mer än nånsin efter alla elakheter som sagts under åren. Observera att det inte förekommer fysisk misshandel eller missbruk av alkohol eller droger. Vi har båda bra jobb, inga barn och är 40 år.

Laddar…