ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Arriva kartlade skyddsombud

Arriva har kartlagt hur och när huvudskyddsombudet på Råstagaraget haft kontakt med journalister och kallat till protestmöten. Fackförbundet Kommunal kommer nu att lyfta frågan med företaget. Arriva försvarar sig med att sammanställningen var tänkt som ett underlag till en diskussion med facket om hur samarbetet fungerade.

Erik Paulsson Rönnbäck
Publicerad

Företaget Arriva, som har hand om delar av kollektivtrafiken i Stockholms län, har kartlagt Råstagaragets huvudskyddsombud, Reza Forghani, under mer än ett halvårs tid, visar ett interndokument från Arriva som SvD tagit del av. Kartläggningen med titeln ”Sammanställning över händelser gällande bussförare/skyddsombud RF” tar upp 48 händelser där busschauffören Reza Forghani på något sätt varit inblandad. Arriva skriver i en sammanfattning att Reza Forghani riktat in sig på en av företagets trafikledare av personliga skäl, som därför mått dåligt, och att Reza Forghani är svår att samarbeta med.

Men i sammanställningen finns också noteringar om hur och när Reza Forghani varit i kontakt med Sveriges Television och tidningsjournalister, och att han dessutom kallat till protestmöten mot arbetsmiljön i Råstagaraget: ”RF har kontaktat en lokaljournalist inför mötet samt uppmanat 20–25 förare att sluta upp”, ”ABC kommer till Råsta”, och ”RF begär att få hålla protestmöte i vår restaurang”. Reza Forghani säger att han fick svårt att sova på nätterna efter att han fått nys om kartläggningen, och att han därför var tvungen att sjukskriva sig i två veckor.

Laddar…