Recension

CowgirlsSeparatistporr med potential

Karolina Bång, som utöver att teckna serier spelar i countrybandet Howdie Ho och punkbandet Royal Cunt, debuterade 2009 med Handboken.
Karolina Bång, som utöver att teckna serier spelar i countrybandet Howdie Ho och punkbandet Royal Cunt, debuterade 2009 med Handboken. Foto: EMMA BLOMBERG
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Kanske är den könsseparatistiska pornografin den enda möjliga, rimliga. Karolina Bång ritar den i serieform: ”Cowgirls” har en eldröd rygg med titel i guldbokstäver. På omslaget greppar en cowgirl med ena handen sitt bälte, med den andra sin pistol. Hon bär hatt och push-up och sneglar åt sidan, ut ur bilden.

Bång leker med givna ramar och bygger en svartvit ökendröm av vad som brukar vara en mansdominerad myt. Kvinnorna här heter Holly, Dixie, Norma, Jane, Hobo Jean, Cassie Hay och Sue Ellen. De rör sig i något som liknar Amerika och gör sådant som cowboys i regel gör – står lutade mot någon vägg med smala ögon, en cigarett i mungipan. Dansar linedance och spelar banjo, slåss lite förstrött, kastar lasso. För det mesta leder det till passionerat sex, tryggt och roligt, i trappor och på lastbilsflak, motell.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons