Lågmäld Strauss-Kahn nekade

En lågmäld Dominique Strauss-Kahn nekade i går på nytt till anklagelserna om bland annat våldtäktsförsök och frihetsberövande. In i rättssalen hördes samtidigt protester utifrån från ett hundratal upprörda hotellstäderskor.

Daniel Kederstedt
Publicerad
Annons

Det hade gått närmare tre veckor sedan Dominique Strauss-Kahn senast framträdde inför rättsskranket - i går var det dags igen. Och det var en förvånansvärt publik entré som den före detta chefen för Internationella Valutafonden (IMF) valde att göra när han, tillsammans med sin fru Anne Sinclair, klev in genom huvudingången till byggnaden på de nedre delarna av Manhattan. Där fanns, förutom ett gigantiskt pressuppbåd, även mer än 100 demonstranter iklädda städuniform som ropade att Dominique Strauss-Kahn borde skämmas.

Väl i rättssalen, där SvD fanns på plats, var det en sammanbiten IMF-chef som anlände klockan 09.17 lokal tid. I den något nedgångna lokalen, med elva enorma kvadratiska lampor i taket och massiv träinredning, förklarade han sig lågmält oskyldig till misstankarna om våldtäktsförsök, sexuellt övergrepp, kriminella sexakter, frihetsberövande och tvångsberöring.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons